sâmbătă, 19 aprilie 2014

Ca la mama acasa: friptura de miel. Reteata romaneasca de Paste.

Friptura de miel ca la mama acasa

Ingrediente:

1 pulpa de miel intreaga cu os
6-7 catei mari usturoi
o ceapa mare sau ceapa verde
2  morcovi
1 pastarnac 
o telina mica
1 pahar mare vin rosu
1 cana de apa
cca 50 ml ulei de masline
Condimente: sare, piper, rozmarin, maghiran

Pentru această friptură aveţi nevoie de o pulpă de miel întreagă cu os. Spălam pulpa foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem bastonaşele de usturoi. Ungem pulpă cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare şi piper din belşug şi o aşezam în tavă unsă şi ea cu câteva linguri de ulei. Adăugăm în tavă vinul şi apa călduţă şi pudram pulpă cu câteva ace de rozmarin prospat şi cu câteva frunze de maghiran. Se aşează pe un pat de legume: ceapă verde, ţelină, morcovi. Se stropeşte totul cu vin roşu.
Acoperim tavă cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit pentru 1h 30min.
După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor şi întoarcem pulpa pe cealalata parte. La sfarsit, cand carnea este moale, descoperim tava şi lăsăm pulpa la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă că sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin.
Când s-a rumenit frumos, stingem focul şi o putem servi.

Paste fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Facebook