luni, 14 aprilie 2014

15 aprilie - Eclipsa totala de luna, denumita "Luna sângerie"

O eclipsă totală de Lună, denumită "Luna sângerie" datorită culorii de un roşu portocaliu pe care o va căpăta satelitul natural al Terrei, va avea loc pe 15 aprilie, începând cu ora 10:42 şi va fi vizibilă pentru circa o oră şi 17 minute.
Aceasta va fi prima dintr-o serie de patru eclipse similare in urmatoarele zile: pe 8 octombrie 2014, pe 4 aprilie 2015 şi, respectiv, pe 28 septembrie 2015. Experţii de la NASA au comparat aceste patru eclipse umbrale succesive cu o mână de patru cărţi identice la poker, motiv pentru care au denumit acest fenomen "tetradă".

Datorita faptului ca la acea ora Soarele e deja rasarit, eclipsa nu va fi văzută în România, ci doar din America de Nord, America de Sud şi Oceania.

Fenomenul "Lunii sângerii" are loc deoarece Luna trece, în timpul eclipsei, prin umbra Pământului, care are culoarea roşiatică a unui apus din deşert.

"Luna Plină se produce pe 15 aprilie, ora 10:42, dar puteți considera că este plină în noaptea de 14 spre 15 și în următoarea. Cine vrea două nopți cu Luna pe cer trebuie să profite acum. Pe 15 aprilie se produce o eclipsă totală de Lună care nu va putea fi văzută din țara noastră ci din America de Nord și Sud și Oceanul Pacific", se arată pe pagina oficială de internet a Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu din București


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Facebook