miercuri, 12 februarie 2014

Dan Puric la 55 de ani

Dan Puric, un actor, eseist, autor si regizor de teatru, laureat al catorva zeci de premii in tara si in strainatate. S-a nascut pe 12 februarie 1959, iar in 1983, a debutat ca actor de cinema, in filmul Prea cald pentru luna mai.

Trebuie sa il vezi pe scena, sa il simti si ai sa intelegi:

Don Quijote - Don Quijote după Miguel de Cervantes, scenariu și regie proprii, (2005)



Semion Semionovici Podsekalnikov - "Sinucigașul", de Nikolai Erdman, regia Felix Alexa, Teatrul Național București (2009)

Arlechino - Jocul dragostei și al întâmplării de Pierre de Marivaux, regia Felix Alexa, (2001)

In 2008 a publicat cartea Cine suntem. Cartea incepe cu indemnul duhovnicului Iustin Parvu: "Urmati-l, cititi-l si-l veti intelege" si ne prezinta un tablou sinoptic al lumii intregi, al tarii noastre si al sufletului nostru romanesc. "Dan Puric nu vrea sa reformeze nici omul si nici societatea, ci sa refaca, sa restaureze ceea ce s-a pierdut din fondul nostru sufletesc." - Gheorghe Ceausu.

Pentru Dan Puric, a vorbi despre Omul Frumos este o provocare extraordinara. Cartea ne spune ca „ultimul strigat de salvare, este ultima reduta a umanitatii, in lupta cu oceanul de neomenesc care vine... este ultimul suspin hristic pentru o lume aflata în cadere definitiva“.

La 15 noiembrie 2011 apare un nou volum al sau, "Fii demn!".in care Dan Puric parcurge "o noua calatorie" in perimetrul demnitati, este confesiunea unui om care se bucura de fiecare rasarit de soare si care, cu sensibilitate dar si cu luciditate, redescopera, pentru sine și pentru oameni, reperele necesare oricarui roman: mama, pamantul si martirii neamului.
Cartea are pe copertă fotografia mamei autorului
Cartea “Suflet romanesc” este o parabola a re- configurarii spirituale a unei generatii, care, pentru a creste, trebuie să se uite spre trecut şi nu spre viitor.


A sustinut si numeroase conferinte pe teme culturale la radio si televiziune, si prin diferite orase din tara.
Fara alte cuvinte de prisos, ascultati-l si veti intelege.

 La multi ani, maestre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Facebook