vineri, 14 februarie 2014

Sfantul Valentin sau Ziua indragostitilor

Ziua de 14 februarie a devenit o zi pentru comercianti si pentru desfrau.
Peste tot vedem bannere, anunturi, mesaje de genul:
  • Valentine's Day: Concerte, spectacole, filme şi concursuri pentru îndrăgostiţi
  • ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR:Ce puteti face de Valentine's Day
  • MESAJE DE VALENTINE'S DAY. Ce urări poţi face de Ziua Îndrăgostiţilor
  • CADOURI DE VALENTINE'S DAY: Idei şi sugestii 
  • De Ziua Indragostitilor castiga un weekend romantic...
De Ziua Indragostitilor imi dai inima ta si maine o vrei inapoi?
Multi tineri se inghesuie in aceasta zi cand aud de un concurs care are la baza sarutul sau o calatorie exotica prin diverse locuri ale lumii, fara sa ii mai intereseze daca cunoaste persoana pe care urmeaza sa o sarute sau cu care sa plece. Mai mult, daca vreunul nu incearca sa faca si el cum face majoritatea, devine penibil, invechit. Asta nu este iubire, asta este spectacol de o zi. A iubi inseamna a fi intr-o continua sarbatoare. Deci, iubirea nu are termen de garantie, ea nu este valabila doar o zi.
Iubirea dureaza doar o zi doar cand in comert, negustorii nu stau cu mainile in san ci impacheteaza totul in inimioare rosii, cu fundite. Iar tineri, au devenit dornici sa adune cat mai multe inimioare de acest gen.   
In plus asociem aceasta "sarbatoare" numelui unui sfant din calendarul romano-catolic: Valentin din Terni. In secolul al III-lea, in timpul imparatului Claudius al II-lea, s-a dat un decret prin care se interzicea oficierea casatoriilor soldatilor, pe motiv ca nu putea avea o armata puternica cu soldati casatoriti. Sfantul Valentin a casatorit tineri, in secret, luptand impotriva desfraului impus de imparat. Astfel el a fost condamnat la moarte si executat pe 14 februarie 269.

Azi, Sfantul Valentin este considerat patronul protector al indragostitilor si majoritatea tinerilor spun ca nu este nimic rau in a avea o zi inchinata dragostei dar eu va spun voua:

"dragostea trebuie traita in ficare clipa, nu o putem reduce la o singura zi, pentru ca ea nu poate fi consumata".

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Facebook