“Anul 1971 ar fi fost pentru vasluieni unul oarecare, dacă edilii n-ar fi hotărât un proiect demn de toată lauda, construirea unei şcoli (...) Începutul a fost greu, ca toate începuturile şi a mişcat multă forţă umană, dar şi minţi şi inimi, astfel că la 15 septembrie 1971, şcoala şi-a deschis porţile, aducând în noul cartier o sărbătoare a emoţiilor, a florilor, a viselor realizabile. Şcoala Nr.5 a devenit pentru Vaslui o academie, un brand, datorită trainingului permanent la care s-au supus dascălii, fiindcă aşa s-a nimerit, sau aşa s-a menit, ca aici să fie foarte buni.” Prof. Brandusa Dobrita
Scoala si-a deschis portile in anul 1971, sub numele de Scoala nr. 5 Vaslui. In ianuarie 1996 s-au facut demersurile necesare pentru ca sa poarte numele viteazului domnitor, Stefan ce Mare.
Amplasata intr-o zona privilegiata - in inima Vasluiului - Scoala Gimnaziala "Stefan cel Mare" s-a inpus printr-un efort complex, eficace si perseverent, evidentiat de rezultate de exceptie in intreaga activitate, cu rezultate exceptionale pe podiumurile judetene si nationale ale olimpiadelor scolare.
Echipa manageriala actuala, intregul corp didactic isi concetreaza toate resursele si eforturile pentru a instrui si educa copiii in vederea formarii lor profesionale.
Sorin Popoiu, directorul Scolii Gimnaziale "Stfan cel Mare", Vaslui |
Sorin Popoiu, directorul Scolii Gimnaziale “Stefan cel Mare” Vaslui, a introdus un nou regulament intern care prevede interzicerea elevilor de a mai veni la ore cu parul vopsit, cu tatuaje sau cercei, fetele nu au voie sa poarte haine transparente, excesiv de scurte, stramte sau decoltate si nici sa se fardeze.
O alta interdictie impusa tuturor elevilor este cea de a introduce in perimetrul scolii rotile, biciclete, aparate radio sau casetofoane. De asemenea, potrivit regulamentului intern, "elevii nu au voie sa cheme la scoala, pentru asa numite "rafuieli", "intimidari", alti elevi, rude, cunoscuti, persoane adulte, ne informeaza Mediafax.
Incalcarea regulamentului duce la aplicarea unor sanctiuni: mustrarea, scaderea notei de purtare sub 5, chiar eliminarea respectivuli elev din institutia de invatamant.
Domnul Sorin Popoiu a declarat ca "Acest regulament nu este o invenţie a noastră, ci a fost realizat împreună cu cadrele didactice şi cu părinţii, în cadrul şedinţelor pe şcoală, astfel încât am avut acordul tuturor, inclusiv al Consiliului de Administraţie. Nu vrem nimic altceva decât să-i ducem pe elevi pe drumul cel bun, dorind astfel să evităm orice fel de surprize. Dacă le-am permite de pe acum să-şi vopsească părul sau să fardeze, la liceu ce vor mai face?"
Este o intrebare pertinenta si care ar trebui sa dea de gandit si parintilor si tutoror edililor din invatamantul nostru romanesc.
Felicitari pentru decizie!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu